Osasun logistika larrialdi egoeretan - Ortiz Sánchez, Maribel; Aguayo Campoy, Eduard; Tomás Gimeno, Manel; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Jakinbai.eus, 2017)
Hondamendi bat gertatzen denean, logistikak baldintzatzen du, neurri handi batean, osasun-laguntza egokia emateko aukera, logistika horrek bermatuko baitu hondamendiaren gertalekuan beharrezko giza baliabideak eta baliabide materialak lehenbailehen eskura egotea. Gainera, horrelako egoeretan, askotan, osasun-beharrei erantzutea ez da mugatzen gertakariaren ondorioz zuzenean kaltetutako biktimak artatzera, baizik eta, horrez gain, biztanleriaren osasuna babesteko neurriak ere hartu behar izaten dira, nahitaez.
Liburu honetan, Osasun-larrialdiak heziketa-zikloko Osasun- logistika larrialdietan modulurako curriculumean ezarritako edukiak lantzen dira.
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak