Musika. Orientabide didaktikoak : DBH (Curriculum materialak, 2011)
Ikasgelako eguneroko jardunean oinarrizko gaitasunen ikuspegia txertatzeko nahiarekin aurkeztu ditugu orientabide tekniko hauek. Orientabideok musika ikasgaiari daude lotuta, baita haren metodologiei eta ikuspegi honetarako beharrezko ebaluazio-prozesuei ere. Orientabideon asmoa irakasleei ikaste-prozesua antolatzeko laguntza ematea da, betiere Euskal Autonomia Erkidegoko plastika eta ikus-hezkuntzako curriculumean jasotako printzipioak errespetatuta. beraz, irakasgaiaren helburu orokorrak eta oinarrizko gaitasunak lortzera bideratuta daude.