Pertsonaia protagonista femeninoen ezaugarriak eta bilakaera euskal narratiba garaikidean : euskara-gaztelania elebitasunaren azterketa : ahozko ipuinen analisi diskurtsiboa eta didaktikoa : Europako doktorego tesia - Lasarte, Gema; Olaziregi, Mari Jose ([Leioa] Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2010)
Tesi honek euskal emakume idazleek euren eleberrietan sortutako pertsonaia protagonista femeninoak aztertzea du helburu. Zein motatakoak izan diren. Zein izan den euren bilakaera. Aldaketa kuantitatibo edo kualitatibo nabarmenik izan den eta zeri erantzuten dion pertsonaia femeninoen, bereziki protagonisten, nagusigo horrek. Galdera horiei guztiei erantzun nahiko lieke ikerlan honek. Argigarria da, horren harira emakume idazleek euren eleberrietan gizonezko protagonistak sortzeko duten joera eskasa edota idazle gizonezkoek eleberrigintzan emakumezko protagonista gutxi sortu izana; izan ere, gaia bera nekeza suerta daiteke gizonezko egileen eginpean (Oñederra in Urkiza, 2006: 247).
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Euskal hizkuntzalaritza; Euskal literatura; Euskal emakume idazleak; Feminismoa eta literatura; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak