Hik hasi 236 : la Maquinista (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hizkuntzarekin petsatzen dugulako. -Albisteak. -Gai nagusia: Zuzendaritza pedagogia sistemikoaren argitara -Elkarrizketa, Itziar Iriondo: "Ikasgai guztietako irakasleak dira hizkuntza irakasleak eta denek eduki beharko lukete horren kontzientzia" -Esperientziak 1: "PUSE, matematika eta artea uztartzen dituen jokoa." -Esperientziak 2: La Maquinista eskola publikoa -Pedagogo sortzaileak: Maria Maeztu -Galdeidazu, Amaia Serrano: "Nola landu euskal literatura ikasgelan?" -Argitalpenak -Proposamena: Hatsartu udako egonaldiak -Atzeko atetik: Xabier Sukia
2019/02/18
2019/04/01
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/04/01
Keywords: Iriondo, Itziar -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak