Denboraren makina / Alaitz Olaizola ; irudiak, Manuel Ortega - Olaizola Borda, Alaitz (Antzoki txikia. Urdinak (Erein), 2006)
Aitona Pello, zahartu egin da, eta triste dago. Zoriontsua izan da bere bizitza guztian zehar eta orain, zahartzean, triste sentitzen da. Bere lau bilobak, aitonari laguntzen saiatuko dira, alaitasun eta entretenimendu apur bat eskainiz. Horretarako, denboraren makina bat asmatuko dute, eta historian zehar ezagunak izan diren gizon-emakumeak ekarriko dituzte. Hauekin solasean arituko dira, beraien nondik norakoak ezagutuz. Denboraren makinaren bitartez, antzerkia eginez, historian zehar egon diren pertsonaia ezagunenetako batzuk ezagutuko ditugu. Beraien azalean sartuko gara, beraietaz zerbait gehiago ikasiz.