Euskal mitologia haurrentzako ipuinak II : euskal ipuin herrikoien bilduma - Atxukarro Estomba, Bakarne; Zubialde, Izaskun; Egurza, Asun (Berriozar : Denonartean, 2016)
Belaunaldiz-belaunaldi, ahoz-aho gure kultura osatzen duten pertsonai, mito eta kondairak iritsi zaizkigu. Historian zehar, gure zaharrek naturan gertatzen diren fenomeno ezberdinak, ingurua eta natura bera ele ulertu dituzte mitologian oinarrituz. Ezagutza eta sinismen hauek belaunaldiz-belaunaldi hazten joan dira. Oraingoan aberastasun hau gure 3-7 urteko txikiengana hurbildu nahi dugu. Aurkezten dugun lan honek ondare kultural hori gurasoengandik umeengana ahoz trasmititzeko helburua dauka.
Bibliografia: [155]. or.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Euskal mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak