Letretatik esaldietara - Urretxa Castro, Laura; IRALE (Dolaretxe) (Bilbo : Irale, 2019)
Gelako ikasleek arbela digitalean praktikatzeko, talde osoan batera, edo tableta banatan nahiz bakoitzak bere ordenagailua erabiliz. Irakurtzen hastean, garrantzi handikoa da nola idazten diren silaben soinuak. Kontzientzia fonologikoa errepikapenaren bidez lortzen da. Lan honi esker, silaben soinuez eta silaba horien barruan letrek dituzten ordenaz jabetuko dira. Jarduerak powerpoint formatuan daude, eta deskargatu behar dira. Non klikatzen den, soinu desberdinak daude fitxategi horietan, horrela, ondo edo txarto egin duten jakin dezaten. Ariketa betetakoan, aurrera doa diapositiba, bestela ezin da aurrera egin, ondo egin arte. Diapositiba batzuetan irudiak daude silaba horren soinua zein hitzetan dagoen adierazteko.
2019/03/29
LMH, 1. maila
2019/03/29
Keywords: Kontzientzia fonologikoa; Logopedia; Hezkuntza Premia Bereziak; Aniztasunaren trataera; Baliabide digitalak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Eduki digital didaktikoak