Gora koloretako azazkalak! - Acosta, Alicia; Amavisca, Luis; Gusti; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbao : Mezulari, 2019)
Joni ikaragarri gustatzen zitzaion azazkalak margotzea, eskolan iseka egiten hasi zitzaizkion arte. Egun berean erabaki zuen aitak berak ere azazkalak margotzea. [GJH 5: Genero berdintasuna]
5 urtetik aurrera (urdina)
¡Vivan las uñas de colores!
Keywords: Hezkidetza; Genero-berdintasuna; Eskola-jazarpena; Norberaren nortasunaren bilaketa; Familia harremanak; Sexismoa; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak