Proba handia - Galán, Ana; Pino, Pablo (Bilbo : Aizkorri, 2012)
Calek hamaika urte bete ditu, eta, Samarado herriko tradizioa denez, Anton herensuge zaleak herensuge bat eman, eta proba bat agindu dio: Calek bere gazteluraino eraman behar du herensugea, ilargia puntu gorenera iritsi baino lehen. Mondrago, baina, ez da Calek uste bezalakoa: oso handia da, edozerekin galtzen du arreta eta, hori gutxi balitz bezala, ez du hegan egin! Halako herensugearekin... nola gainditu proba? Zorionez, Arku, Ia eta Maiatz lagun minak ondoan izango ditu arriskuz eta abenturaz jositako ibilbidean. Elkarrekin, aurre egingo diete Murda maltzurrari eta haren aita Wickenburg alkate misteriotsuaren herensuge hiltzaileei. Zer objektu bitxi darama Mondragok ahoan, alkatearen gaztelutik ziztu bizian irtetean? Lortuko al dute bizirik irtetea eta Caleren gaztelura garaiz iristea?
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Fantasia; Herensugeak; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak