Azala
Bideoa Eskuragarri

Teknika kulinarioak [Interneteko baliabidea - Bideoa] / ekoizleak, Elhuyar eta EITB

Beroak garrantzi oso handia du sukaldean. Historiaurrean hasi zen gizakia janaria berotzen, eta, beraz, aldaketak eragiten jakien substantzietan. Proteinak eta beste molekula asko puskatzen ditu, edo oxidatu. Eta erreakzio kimikoak abiarazten ditu janariaren barruan. Horren ondorioz, zaporeak aldatzen dira, eta zenbait kasuetan, janari gordinean dauden toxinak desegiten dira. Egia da beroa ez dela beti erabiltzen kozinatzeko, baina berotu gabe sortzen diren produktuak ere, askotan, berotu egiten ditugu jan baino lehen.

Zerrenda:
Egile korporatiboa(k): Elhuyar Kultur Elkartea ; Euskal Irrati Telebista
Argitaratua: [S.l.] : EITB, 2019
Bilduma: Zientzia animatua (Teknopolis)
Gaia:
Generoa / Forma: Interneteko baliabidea
Erreferentzia-materialak
Bideo didaktikoak
Loturak: Ikus bideoa (Elhuyar)
Material-mota Kokapen-kodea Egoera Barra-kodea
Erreferentzia-bideoak INTERNETEKO BALIABIDEA EK19100039