Iritsi gara! - Osoro, Jasone; Zubimendi, Alai (Donostia : Alai, 2019)
Kamioi bat gurutzatu da errepidean eta auto-ilarak sortu ditu. Uste baino gehiago luzatuko da itxaronaldia, eta dozenaka autobus eta kotxeak zain egon beharko dute. Autoan doaz Zuri, Eli, Gari eta Julen. Autobusez Danel, Eider, Eneko,Maddi, June eta Igor. Aimar amarekin doa autoz. Gabo desesperatzen hasi da gasolindegian atzeratzen ari direlako. Era batera edo bestera, guztien bizitzak gurutzatuko dira errepidean. Familia hippy bat ezagutuko dute, auto-stop egiten duen jendea, ezkutatuta dagoen laku bat... Hainbat abentura bizi eta gero, azkenean Basakabira iristea lortuko dute.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak