Xapoketan : ezagutu Euskal Herriko animaliak! / hezkuntza eta alderdi zientifikoaren arduraduna, Iñaki Sanz-Azkue ; alderdi pedagogikoaren arduraduna, Lore Erriondo ; ilustratzailea, Eñaut Aiartzaguena - Sanz-Azkue, Iñaki (: Devir Iberia, 2016)
Euskal Herriko animaliak eta ekosistema nagusiak oinarritzat dituen karta-jokoa.Euskal Herrian azaltzen diren 7 ekosistema nagusiz egongo da osatua. Ekosistema bakoitzaren barruan 6 animalia espezie egongo dira, bakoitza animalia talde bati dagokiona: ugaztunak, hegaztiak, arrainak, anfibioak eta narrastiak (alegia, ornodunak), eta ornogabeak.Karta-jokoak ezagutza, memoria, azkartasuna eta arreta lantzeko zailtasun ezberdineko lau jolas ditu, etxean edo lagun artean ez ezik, eskolan jolasteko moduan ere egongo dira diseinatuak.Xapoketan karta-jokoari esker, naturan murgilduko gara, gure inguruan begien aurrean zein ezkutuan ditugun animaliei eta beren bizilekuei izena eta irudia jarriz. Izena duena badenez, Euskal Herriko ekosistema eta espezieen transmisioan ekarpentxoa egiteko asmotan sortu da "xapoketan" karta-jokoa, ezagutzen duguna bakarrik maite dezakegulako eta maitatzen duguna, zaindu dezakegulako.Espezie bakoitzaren izena euskara batuan eta izen zientifikoan emango da.