Kaixo, Mikro naiz : dinosauroak ezagutu zituen mikrobio baten egiazko historia / Luca Novelli ; itzultzailea, Aitor Arana ; [azala eta marrazkiak, Marta Giussani] - Novelli, Luca (Kaixo, ni naiz (Mezulari), 2018)
Zientzia eta naturari buruzko kontakizunak, ezinezkoak baina ezagunak zaizkigun pertsonaiek zehaztasunez, arin eta jakin-minaren piperrarekin zuzenean kontatuak. Hau duela milioika urte Lurrean bizi den izaki ikusezin baten egiazko historia sinestezina da. Dinosauroak ezagutu ditu eta gure garaira heldu bitartean, hamaika abentura bizi izan ditu. Miliarka anaia eta leheungusu dauzka berarekin lurrean, airean eta baita gure gorputzean ere bizi direnak. Baina lasai egon zaitezkete, Mikro laguna da eta -sinestezina badirudi ere- (ia) hilezkorra da.