Eiderren egunerokoa - Osoro, Jasone; Zubimendi, Alai (Donostia : Alai, 2019)
Iker eskalatzailea da, mutil jatorra eta liluragarria. Eiderrek aspaldi amesten du berarekin. Gutxien espero duenean Iker gerturatu egingo zaio, eta elkarrekin ateratzen hasiko dira. Eider pozak txoratzen dago, maiteminduta, eta sentitzen duen guztia, bizitzen ari den guztia eguneroko batean kontatuko du. Eguneroko hori irakurriz jabetuko gara ustez harreman aberasgarria izan behar zena mugatzailea eta toxikoa bihurtuko dela. Danelen laguntzari esker, begiak irekiko ditu, eta beti pentsatu izan duen bezala, printze urdinik ez dela existitzen ohartuko da Eider.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Maitasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura