Etxetxorotarrak - Gallastegi, Lur; Hidalgo, Bruno (Donostia : Elkar, 2019)
Lea eta Mattin neba-arrebak aspaldi konturatu ziren familia bitxia osatzen dutela. Aitari sukaldean aritzea gustatzen zaio, eta etxean beti dago janari usaina; amak, ordea, idaztea eta margotzea atsegin du. Goizenetan, aitak opilak egiten dizkie egun onak emateko eta amak bertsoak eta olerkiak kantatzen, eskolan ondo pasa dezaten. "Etxetxorotarrak" dirudite batzuetan. Baina Lea eta Mattin benetan erotuko dituena gurasoen bat-bateko erabakia izango da. Etxeko lanekiko duten jarrera ikusita, aldaketa egitea proposatuko diete: gurasoak eskolara joango dira, eta Lea eta Mattin etxeko lanez arduratuko dira, haien lantokietatik etorri eta gero. Orduan hasiko dira benetako komeriak eta erokeriak!
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak