Garapena feminismotik aztertzen - Jubeto Ruiz, Yolanda; Larrañaga Sarriegi, Mertxe; Hegoa (Nazioarteko Lankidetza eta Garapenari Buruzko Ikasketa Institutua) (Bilbo : Hegoa, 2017)
Artikulu honek, Garapenerako Lankidetza politiken azken hArtikulu honek garapenaren inguruko hausnarketa egitea du helburu, feminismotik abiatuta. Ibilbidea garapen klasikotik hasiko dugu, eta hainbat kritika eta kontzeptuei helduz gaur egungo ekarpen batzuetara iritsiko gara. Hasieran, garapenaren pentsamendu klasikoa deitu dugunaren hainbat ardatz azalduko ditugu, eta, bertan, modernizazioaren teoria, emakumeak garapenean eta generoa eta garapena gaiez arituko gara. Hori ikusi ondoren, garapenaren pentsamendu ortodoxoari egindako hiru ekarpen kritiko komentatuko ditugu, pentsamendu postkoloniala, ekofeminismoa eta ekonomia feministak egindako ekarpenak instituzioen inguruan. Hurrengo atalean, Giza Garapenaren ikuspegia landuko dugu, horrek garrantzi handia izan du, eta ekarpenen artean garapenaren kontzeptua bera zalantzan jarri izana aipa daiteke. Bukatzeko, proposamen berriei helduko diegu, eta horien artean Ekonomia Solidarioan zentratuko gara.
Keywords: Nazioarteko lankidetza; Nazioateko garapena; Giza garapena -- Feminismoaren ikuspuntua; Erreferentzia-materialak; Monografiak