Antton eta Eguberrietako oparia / Ole Könnecke ; [itzulpena, Lola Erkizia eta Inazio Mujika Iraola] - Könnecke, Ole (Alberdania, 2009)
Eta Bizarzuriren lera gainetik opari-kutxa bat erori dela ikusten badugu, zer egin behar dugu? Kutxa hori Bizarzuriri itzultzen saiatuko gara, jakina. Baina Bizarzurik bere lera mendi garaietan zehar eta ibai emaritsuetan barrena gidatzen du, ordea. Edo baso-basoaren bihotzean sartzen da, hartzaren eta orein handiaren gordelekuan. Zer egin? Bada, orduan eta arrazoi handiagoz itzuliko diogu kutxa hori. Nolanahi ere, hori da behintzat Anttonek egin duena.