Mortina eta adiskide mamua - Cantini, Barbara; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbo : Mezulari, 2019)
Nor ote da azken egunetan Villa Dekadenten sartzen saiatu den mutiko mamu misteriotsua? Mortinak kosta ahala kosta jakin nahi du nor den, baina mamuak ez du bere izena ere gogoratzen! Horrela jarraituz gero, ezerezean desagertuko da, noiz eta orain, Villa Dekadenten Hildakoen Gabon Zahar jai beldurgarria ospatzera doazen egunen atarian. Betilun bere erbi-txakur albino fidelarekin batera, bihotza ere saltoka jarriko dien ikerketa dibertigarrian barneratuko da Mortina, lagun berri zurbilaren jatorria deskubritu nahian.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: e L´amico fantasma
Keywords: Mamuak; Umorea; Zonbiak; Banpiroak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak