Barkatu, aita! - Kazabon, Antton; Morente, Enrique (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2011)
Itsasoak ez dit ama itzuliko. Badira egun batzuk amarik gabe nagoela, eta ezin naiz ohitu. Gezurra dirudien arren, hainbeste maite zuen itsasoak eraman du betiko. Hala ere, itsasoan bakarrik sentitzen naiz gustura, hemen amarekin sentitzen naizelako. Eta ama bihotzean, haurtzaroa datorkit gogora, eta horrekin batera, aurrera jarraitzeko bizi-poza.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Heriotza; Dolua; Nerabeen maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak