Ekologista naiz baina__ : (kontsumo jasangarrirako oinarrizko gida praktikoa) - Egia Arregi, Gorka; Arregi, Garbiñe ([Almeria] : Circulo Rojo, 2019)
Ekologista naiz baina... oinarrizko kontsumo jasangarrirako gida praktiko bat da. Bi helburu nagusi ditu: batetik, gaur egungo egoeraren kontzientzia hartzea, baita, kontsumitzaile bezala daukagun boterearen jabe egitea ere. Bestetik, gure kontsumo ohiturak aldatzeko konpromisoa hartzeko helburua ere badu. Liburua, testu, 7 animazio bideo eta abesti batez osatuta dago. Beraz, liburua amaitzerako, irakurleak, konpromiso idatzi bat egingo du, aipatu bezala, bere kontsumo ohiturak aldatzeko. Bidean, alde batetik, bideoak ikusiz, munduak dituen erronken inguruan edota energia edo ur kopuruen kontsumoen inguruko datuen berri izango du irakurtzen ari denak esaterako. Ondoren, berak zein erabaki hartu ditzakeen proposamenak jasoko dituelarik. Modu horretan, gutako bakoitzak, egin dezakegun horretatik, emergentzia egoera hau hobetzeko gure hazitxoa erein dezagun.
Bibliografia: 70. or.
Keywords: Ekologismoa; Kontsumo arduratsua; Garapen jasangarria; Ingurumena -- Babesa; Monografiak