Autobusaren zain / Alaitz Olaizola ; irudiak, Manuel Ortega - Olaizola Borda, Alaitz (Antzoki txikia. Urdinak (Erein), 2010)
Udako arratsalde ekaiztsu batean, autobus geltoki batean, jende multzoa elkartzen joango da, zein baino zein xelebreagoa. Autobusa itxaroten ari diren bitartean, beraien arteko liskarren berri izango dugu, umore ederrean: Biloba galdu duen amona, inork baino gehiago ikusten duen itsua, edozer lapurtzen duen lapurra, egunkari saltzailea...