J. Smithen altxorra - Fernandez Mendia, Oihane; Ortega, Manu ([Euba] : Ibaizabal, 2017)
Altxorrik preziatuena: askatasuna. Lau lagunez osatutako neska-mutilen taldeak abentura zirraragarria biziko dute eta J. Smith emakume pirata izan zela deskubritzeaz gain, haren altxorra ere aurkituko dute. Udako oporrak!!! Agur eskolari, matematikako azterketei eta iratzargailuaren soinu jasanezinari. Martxel, Sare, Peio eta Olaia hurrengo ikasturtean institutura joango dira, baina lasaitasunez betetako bi hilabete luze dituzte aurretik. Hala ere, antzinako pirata baten mezu misteriotsuak eta altxor preziatu baten promesak dena hankaz gora jarriko dute. Pirata misteriotsua nor zen jakitea lortuko ote dute? Altxorra aurkituko ote dute?
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Itsaslapurrak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Lagun-taldeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura