Mahemoren ametsa - Inongo-Vi-Makome; Auzmendi, Lurdes; Mendiola, Inma (Bilbao : Desclée De Brouwer, 2007)
Mahemo, bere anaia Deme eta haien gurasoak Europako herrialde bateko hiri batean bizi dira.Familia osoak beraien jaioterritik, Kamerundik emigratu zuen, han zegoen diktaduratik eta injustizietatik ihesi.Apurka-apurka ohitzen joan ziren bizitza berrira eta bizi diren herrialdeko ohituretara, baina beraienak ahaztu gabe.Inongo-Vi-MakomeLobe-n (Kribi) jaio zen, Kamerungo hegoaldean. Atlantiko itsaso ondoan dagoen herriska batean. Bere jaioterrian bere lehenengo ikasketak burutu zituen. Handik itsasoa zeharkatu, Valentzian batxirlegoa bukatu eta Medikuntza ikasketak egiten hasi zen. Gaur egun, Afrikako ipuinak idatzi eta kontatu egiten ditu.Bilduma honetan: Maleren bidaia eta Ur-jauzien negarra aurkituko dituzu.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Emigratzaileak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Afrika -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura