Euskal gerrikoa : euskaldunen lehen gerriko sakratua - Urrutia, Xerar (Baiona : Maiatz, 2020)
Gure arbaso zaharrek izadia gurtzen zuten eta haientzat naturan ziren elementu guztiak sakratuak ziren, bai harriak, bai mendiak, bai zuhaitzak, bai errekak eta ibaiak, bai lurra eta itsasoa eta baita, nola ez, izadi miragarri horretan bizi ziren indar edota pertsonaia magikoak, jainko-jainkosak deitu ditugunak.
Keywords: Helduentzako Literatura