Gabonetako ipuinak : ipuin eta abesti bilduma - Txapelpunk; Merino Petralanda, Irati (Berriozar : Denonartean, 2020)
Nortzuk dira Olentzeroren gurasoak? Zertan aritzen ziren? Nola ezagutu zuten elkar Mari Domingik, Napok eta Olentzerok? Magiaz eta musikaltasunez beteriko ipuin liburu honetan, Zugarramurdiko sorginek Euskal Herriko mitologiako hiru super heroi hauen magiarekin zerikusi handia dutela ikusiko duzu. Familian irakurri, abestu, dantzatu eta ahaztezinak diren sentsazio eta abenturak bizi ahal izango dituzu. Olentzero, Mari Domingi eta beste askoren jatorria kontatzen eta abesten du Iñigitok "Gabonetako Ipuinak" liburuan. Izan ere ipuina CD bategaz lagunduta dator, "herrialde magiko honetara bidaiatzen lagunduko duena". Liburuaren helburua da haurrei elkartasuna, adiskidetasuna, natura, adiskidetasuna eta berdintasuna modu "guatxi" batean ulertzen laguntzea.
Edukia: EH Magikoa. Bihotz zoriontsu. Miren eta Olen. Olentzero du izena. Mari Domingi. Napo. Zenbaki eta koloreak. Zugarramurdiko sorginak. Zoriona. Munduko magoak. Txiki handia zara.
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Eguberriak; Olentzero (Fikziozko pertsonaia); Euskal mitologia; Euskal kultura; Haur-kantak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Audioak