Euskal herrietako laminen ipuinak : orraziak, zubiak, sehaskak eta sugeak - Igerabide, Juan Kruz; Odriozola, Elena (Berriozar : Denonartean, 2020)
Hona hemen laminei buruzko kontakizun batzuk, etxekotuak, gure etxekoei eta herrikoei edo iguruetakoei gertatu balitzaizkie bezala kontatuak; gure aurrekoek halaxe egiten zuten behintzat. Badira Euskal Herrian hamaika horrelako. Laminak edozein txokotan ager daitezke; Euskal Herrian lamiategi ugari daude. Onean, etxeko eta soroko lanetan laguntzen dizute, txarrean, etxeko ume bat eraman dezakete edo kalte handiren bat ekarri. Apustuak egitea gustuko dute eta mutil gazteen maitemintzen dira Behin batean, gure herriko errekan...
Etxeko ipuinak ; Asteasuko lamina ; Laminak Adunako zubia egiten ; Lamina umetxoaren sehaskan ; Lamina Ursaltoko errekan ; Artzainaren morroi alproja
Bizkarrean: IV
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Euskal ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Euskal mitologia; Euskal kultura; Lamiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak