Liburuaren industriako emakumeen eta gizonen egoera EAEn / [egilea] Ainhoa Novo Arbona ; [koordinatzaileak, Kualitate Lantaldea, Kultura Sustatzeko Zuzendaritza-Kulturaren Euskal Behatokia ; itzultzailea, Amaia Astobiza Uriarte] - Novo Arbona, Ainhoa (Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2020)
Txosten honen helburua da aztertzea zer egoeratan dauden liburugintza eta liburuen merkataritza Euskadin 2017. urtean, genero-ikuspegiari dagokionez. Horrenbestez, lan honetan bi eremu behatuko dira: batetik, argitaletxeen industria, eta, bestetik, liburuen txikizkako merkataritza edo liburu-dendak. Bi eremu horien arteko muga argi eta garbi azaltzen da ekainaren 22ko 10/2007 Legean, irakurketari, liburuei eta liburutegiei buruzkoan