Piztiak bizi diren lekuan / testua eta irudiak, Maurice Sendak ; itzulpena, Koldo Izagirre ; irakurlea eta bideo edizioa, Pako Eizagirre Irure - Sendak, Maurice (1928-2012); Izagirre, Koldo; Eizagirre, Pako; Gallastegi, Josu (Pako Eizagirre, 2021)
Gau batez otso-larrua jantzi zuen Maxek eta hainbat gaiztakeriaEgin zituen. Amak esian zion: PIZTIA EZ BESTEA!eta Maxek erantzun: JAN EGINGO ZAITUT! Amak, noski, ohera bidali zuen afaldu gabe.Gau hartan basoa sortu zen Maxen gelan...