Sorginaren sekretua / egileak, Elise Dilet, Antton Hariñordoki ; ilustrazioak, Laure Gomez ; [zuzenketa, A. Dufau eta U. Zubeldia, Xarles Bidegain euskaltzainaren gainbegiradarekin] - Dilet, Elise (Ikasgazte (Ikas), 2020)
Herrian sorginei buruzko ikuskizun baten prestatzen hasi direnetik, gauza bitxiak gertatzen dira. Intzak eta Tomasek misterio handi eta ttipiak zilatuko dituzte. Abentura horien harira, lehengo sekretuak eta oraingoak hobeki ulertuko dituzte, sorginen denbora ez baita hain aspaldikoa... Jakintza liburu hibridoa da, narrazioa, historiako azalpenak, bibliografia eta zenbait sendabelarren azalpenak barne hartzen dituena. Narrazioak hartzen du liburuaren erdia. Egiazki , sorginen gaia aurkezteko eta jakin-mina pizteko helburuarekin sortua dela dirudi.