Hizkuntza gutxiagotuak jagon, euskaraz bizi : Euskaltzaindiaren XXIII. Jagon Jardunaldia / Sagrario Aleman, Jean-Baptiste Coyos (arg.). - Aleman Astitz, Sagrario; Coyos, Jean-Baptiste (Jagon (Euskaltzaindia), 2020)
oziolinguistikan adituek, hizkuntza gutxituen egoerari buruz, batik bat euskara, emandako hitzaldiak artikulu gisa aurkezten dira liburu honetan: Mikel Zalbide: "Euskaltzaindiaren ehun urteko jagon-lana: zenbait mugarri" Joan A. Argenter: "Diversidad lingüística, diversidad lingüística en España y academias: ecologías, regímenes, instituciones" Elena Chiocchetti: "Language rights and minority language development in Italy: examples from the central Alpine arc" Jeroen Darquennes: "Reversing Language Shift in European language minority settings: a tentative general outline of contemporary challenges and strategies" Henrique Monteagudo: "La Real Academia Galega y la gestión de la diversidad lingüística" Joseba Lozano: "Eusko Jaurlaritzaren ekimena herritarren hizkuntza-eskubideen defentsan" Jean-Guy Talamoni: "De la création d'un champ littéraire à une politique de normalisation linguistique" Alain Viaut: "Incidence de la transfrontalité sur le statut d'une langue minoritaire : approche comparative du cas du basque" Juan Carlos Moreno Cabrera: "Análisis ideológico del concepto de 'lengua regional europea' y sus consecuencias glotopolíticas. Paul Bilbao: "Hizkuntza-eskubideen gaineko irakurketak. Euskararen kasua, Eskubideak erdigunera" Juanjo Alvarez: "Euskararentzako legeak. Una nueva gobernanza para el euskera en el siglo XXI"