Galdu dena azaldu dadila! / [testua] Garazi Kamio Anduaga ; [marrazkiak] Julen Ribas - Kamio Anduaga, Garazi (Kimu (Ikaselkar), 2020)
Irakurtzen ikasten ari diren bost urtetik aurrerako haurrentzat ipuinak sortu dira Kimu bilduman. "Galdu dena azaldu dadila!" ipuinaren kasuan, Garazi Kamiok eta Julen Ribasek hitzak eta irudiak elkartu dituzte helduak galdu zaizkien lau umeren pasadizoak kontatzeko. Plaza baten erdian lau ume berriketan, arduratuta: helduak galdu zaizkie! Eskutik ondo heldu eta adi egoteko esan dieten arren, hirian desagertu dira. A zer despistatu-kuadrilla! Olaiaren amari eraikinak gustatzen zaizkio, Ekhiren aitari zuhaitzak, Lukasen amonei denda bitxiak eta Miaren osabari estatuak. Haiei begira auskalo non gelditu diren. Eta orain zer? Nondik hasi bila?