Eskuetan mapak / Asier Serrano - Serrano, Asier (Amaiur (Txalaparta), 2007)
Roka ero putak aitaren eskopetarekin bere buruari tiroa eman zionean hasi zen dena". Hitz horiexekin ekiten dio egileak liburu honen korapiloari, izan ere, liburuaren protagonista nagusi den Aitorren eskuetako mapetan suz markatuta geratuko den gertakizuna da Roka lagunaren suizidioa. Hortik aurrera, Aitor eta haren lagunek osatuko duten Zuloan musika taldeko ibilbide kolektibo eta pertsonalaren bidezidorrak etengabe gurutzatuko dira 90. hamarkada osoan zehar. Aitorri gertatu bezala, taldeko kide bakoitzaren mapa markatuta geratuko da laguntasuna, amodioa zein drogagatik. Hala, bada, zulo batetik bestera ibiliko dira, ihesean, guztiek desiratzen duten zoriontasuna lortzen lagunduko liekeen maparen bila.