Nola egin aurre ikasgelan sortzen diren gatazkei : elkarbizitza positiborako esku-hartzeak ikastetxeetan: Lehen Hezkuntzarako proposamenak - Fernández Roldán, María Victoria; Irazoki Agirre, Marta; Torres Elizondo, Pedro María (: Pasionporloslibros, 2021)
Ikastetxe guztietan, ematen duten etapa, zein lekutan dauden, edo ikasleen egoera sozioekonomikoa edo kulturala edozein dela ere, hezkuntza-jarduera zailtzen duten egoerak sortzen dira. Egoera horien aurrean, batzuetan azkar eta irmoki erantzuten da, baina, egiaz, pentsatutako eta hausnartutako plan bat behar da, ikastetxearen eta bertan bizi diren pertsonen beharrei erantzungo diena, ikastetxean erlazionatzen eta bizi baitira. Egoera horiei erantzuteko lan-plan bat diseinatu beharko litzateke, jokabide jakin batzuen aurrean ongi pentsatutako esku-hartze sistematikoak eginez. Normalean gertatzen diren egoera problematiko horiek aurreikusi behar dira ikastetxeetan, horien azterketa lasaia egin aurretiaz eta berauei erantzuteko plan bat izan. Horrela, egoera ematen denean tresnak izango ditu eskolak modu eraikitzailean aurre egiteko. Izan ere, egoera horiek erakusten baitute erantzun azkar eta automatikoak ez direla ez nahikoak ez eraginkorrak.
2021/07/06
2021/07/06
LMH, 3-6 mailak
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2020ko deialdia)
2021/07/06
Keywords: Elkarbizitza; Eskola -- Gatazkak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak