Euskara eta Literatura : DBH 4 [Ikaslearen liburua] / egileak, Ibaizabal taldea ... [et al.] ; Literatura, Iratxe Retolaza Gutierrez, Mari Eli Ituarte Zarragoikoetxea ; laguntzaileak, Inma Balda Arruti, Olga Villa Basterretxea ; "maker" gunea, Ibaizabal taldea ; "komunikazio" ataleko aholkulari pedagogikoak, Maria del Mar Boillos Pereira, Miren Ibarluzea Santisteban ; [testuaren zuzenketa, Aztiri Itzulpen Zerbitzuak] - Salas, Zezilio; Balda, Inma; Villa Basterretxea, Olga; Boillos, Mari Mar; Kaltzakorta Astorkia, Nere; Arteagagoitia Agirre, Garazi; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Ibarluzea, Miren; Arizmendiarrieta, Kattalin (Egizu gauzak gerta daitezen (Ibaizabal), 2021)
"Euskara eta Literatura DBH 4" materiala Ibaizabalek argitaratutako "Egizu Gauzak Gerta Daitezen" proiektuaren barnean dago. "Egizu Gauzak Gerta Daitezen" proiektua DBHrako Ibaizabalen proposamen berria da. Proiektu hau lau ideia nagusitan oinarritu dugu: Maker kultura aplikatzea ("Egizu zuk zeuk; egizu besteekin), talentua kudeatzea (konpetentzietan oinarritutako lana), digitalean heztea eta motibazioa sustatzea (gamifikazioaren bidez eta ikaslea ikaskuntza prozesuaren erdigunean jarrita).