Euskara eta Literatura : Lehen Hezkuntza 1 - Artolazabal, Amaia; Baztarrika, Belen; Lertxundi Panadero, Junkal; Agirre Garmendia, Alaine; Igerabide, Juan Kruz; Kamio Anduaga, Garazi; Lertxundi, Anjel; Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda; Olaso Bengoa, Xabier; Txiliku; Gutierrez Irureta, Irene; Gorroño Idirin, Karmele; et al. (Donostia : Ikaselkar, 2021)
KIMU proiektuak ikaslearen hizkuntza- eta literatura-komunikaziorako konpetentzia garatzen lagundu nahi du; irakurle eta idazleak heziz, irakurketa-idazketaren ikuspegi soziokonstruktibistan oinarrituz. Heziketa literarioa sustatu, egoerak barneratu eta esperimentatuz sormena bultzatu eta prozesuari garrantzia emanez. Ahoz eta manipulatiboki egindako jardueretatik abiatuta (testu literarioak irakurri eta entzutea, testuekin jolastea...) eta ahozko jarduerak (kontaketa, deklamazioa, antzezpena) nahiz idatzizkoak (bildumak) helburu, hizkuntza idatziarekin aritzeko, jolastu eta gozatzeko laborategi txiki bat da. Hainbat oinarrizko trebetasun lantzen dira: ulermena, sormena, ereduetan oinarritutako ekoizpena, ekoizpen librea. Egitura finkoa dute fitxa-bilduma guztiek. Formatu horizontal eta garbia dute, haurren kodetze- deskodetze ahaleginetan, saiakeretan, trebakuntzan eta entrenamenduan laguntzeko. Orriak solte erabil daitezke, irakasleari materiala espazio desberdinetan eta ordena aldatuz erabili ahal izateko askatasuna emateko.
1.1. Hiztegi jolastia 1.2. Badauzkat nire zulotxoan... 1.3. Nire gorputzean bizi naiz 1.4. Galdu dena azaldu dadila! 1.5. Loinatzen loa 1.6. Familia xelebrea
2020/05/21 (1.1.) 2020/06/10 (1.2.) 2020/06/10 (1.3.) 2020/10/29 (1.4.) 2020/12/03 (1.5.) 2021/02/16 (1.6.) 2021/07/06 (material manipulatiboa)
2020/05/21 (1.1.) 2020/06/10 (1.2.) 2020/06/10 (1.3.) 2020/10/29 (1.4.) 2020/12/03 (1.5.) 2021/02/16 (1.6.) 2021/07/06 (material manipulatiboa)
LH, 1. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2021eko deialdia)
2020/05/21 (1.1.) 2020/06/10 (1.2.) 2020/06/10 (1.3.) 2020/10/29 (1.4.) 2020/12/03 (1.5.) 2021/02/16 (1.6.) 2021/07/06 (material manipulatiboa)
Keywords: Irakurketa eta idazketa; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak