Leiho-oihalen mugetan - García Trujillo, Sebastián; Iturbide, Amaia; Kortazar, Jon; Euskadi. Kultura eta Turismo Saila (Donostia : Erein, 1997)
Saiakera honen sarrera gisako lehenengo atalak J.M. Lekuonaren bizitzaren eta lanaren arteko uztarketaz dihardu; bigarren atalean, olerkari oiartzuarraren aurreneko poema liburuaz eginiko ikerketa aurki dezake irakurleak; hirugarrenean, Ilargiaren eskolan fresko barrokotzat eta Mimodramak eta ikonoak artisau lan enblematikotzat hartu izan ditugu, hurrenez hurren. Zatiak zati eta egileak egile, Leiho oihalen mugetan elkarlanaren emaitza osoa dela aitortu beharrean gaude.
Bibliografía: 210-212 or
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Lekuona, Juan Mari -- (1927-2005) -- Kritika eta interpretazioa; Saiakerak; Monografiak