Naturako ipuinak - Aristondo Barreras, Iñaki; Calleja, Aranzazu; Calleja, Seve; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Twain, Mark (1835-1910); Tolstöi, Lev Nikolaevich (1828-1910); Kipling, Rudyard (1865-1936); London, Jack (1876-1916); Sealth, Noah (1786?-1866) (Bilbao : Gero-Mensajero, 2000)
Aukeratutako sei kontakizun hauen lotura gaian bertan bilatu behar da, guztiek dute Natura hizpide. Zuzenean ez bada ere zeharka, baina hor ageri zaigu gizakia eta gauza guztien gainetik eta inguruan dugun Natura. Hemen aurkituko dituzue, beraz, Noah Sealth buruzagi indiarren kontakizuna, Tolstoi-ren ipuin hunkigarria, Mark Twain-ek gizakion erruki gabezia salatzeko idatzitakoa, Kipling-ek animaliak protagonistatzat hartuta idatzitakoa, Jack London-en kontakizun ederra eta Seve Callejak Euskal Herrian girotuta idatzitako ipuina.
Gizakia ez da lluraren jabe / Noah Sealth. Jende errukarria ; Leon Tolstoi ; Txakur baten autobiografia / Mark Twain. Kanguru zaharraren kantua / Rudyard Kipling. Bizitzaren legea / Jack London. Jacoben ametsa / Seve Calleja
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak -- Irakurgaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura