Unibertsoaren hasierako hiru minutuak : (unibertsoari buruzko ikuspegi modernoa) - Weinberg, Steven (1933-2021); Azkune Mendia, Iñaki (Donostia : Gaiak, 1993)
"Unibertsoaren Hasierako Hiru Minutuak" deituriko obrak muga berriak markatu ditu kosmologia erlatibista garaikidean eta baita astrofisiko, kosmologo eta unibertsoaren egituraz arduratzen diren unibertsitarien artean ere, azkeneko urteetan kosmologiaz gehien irakurri den obratzat har daitekeelarik. Gaurko Big Bang-en teoria eta, zehatzago, "standar eredua" Weinberg-en lanetan oinarritzen dira. Huaen sintesia "Unibertsoaren Hasierako Hiru Minutuak" liburua dugu. Bereziki interesgarria da hondoko mikrouhinen erradiazioaz ea Zientziaren Historiaren barnean horrek sortarazi dituen arazoez hitz egiten duen atala. Oinarrizko liburua, beraz, gaurko edozein liburutegirako eta, nola ez, euskararen normalizaziorako.
1993/02/04
Bibliografia: 191-195. or.
1993/02/04
The First Three Minutes - A Modern View of the Universe
Keywords: Kosmologia; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak; EIMAk onetsitako materialak