Ikusgela : Bernart Etxepare eta XVI. mendeko literatura - Gaztelumendi, Unai; Garcia Lopez, Ane; Arretxea, Lander; Isasi, Peru; Berganza, Elba; Kortabarria, Asier; Arriola, Nerea; Urkizu, Alaitz; Euskal Wikilarien Kultura Elkartea; Hiru Damatxo (Donostia : Euskal Wikilarien Kultura Elkartea, 2022)
Elbira Zipitria (Ira) eguneratuak euskal literaturaren mugarri nagusiak errepasatzen ditu bideo-sail honetan. Lehen atalean Bernart Etxepare eta XVI. mendeko literatura azalduko dizkigu. Euskal Wikilarien Kultura Elkarteak (EWKE) "Ikusgela" proiektua sortu eta abiatu du: euskarazko ikus-entzunezko pedagogiko libreen ataria izango da Ikusgela.eus, eta bertarako sortutako bideo pedagogikoak, euskaraz eta libreak, Wikipediaren parte ere bilakatuko dira. Sarean euskararen presentzia areagotzeko eta euskarazko Wikipedia osatzeko helburua du. Filosofia, ekonomia, historia, matematika eta beste hainbat arlori lotutako bideo pedagogikoak zabalduko ditu Ikusgela proiektuak, euskaraz eta modu askean partekatzeko. Jakintza "narratiba berrietara" egokitzea helburu, Euskal Wikilarien Kultura Elkarteak koordinatzen du proiektua eta Hiru Damatxo arduratzen da ikus-entzunezkoez. Ikasleei zuzendutako edukiak dira, baina baita jorratutako gaietan interesa duen orori zuzenduak ere. Eremu formaletatik harago, "eremu informalean euskarazko edukiak ikustera" ere ohitu nahi dute jendea.
Atalak
Batxilergoa
DBH
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2020ko deialdia)
Keywords: Etxepare, Bernard -- (fl.1516-1545); Euskal literatura; Euskal kultura; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak; Biografiak; Ikasmaterial osagarriak; EIMAk onetsitako materialak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI)