Zozo ergelak eta azeri gaiztoa - Txiliku; Morente, Enrique (Aduna : Elkar, 2022)
Behin batean, Xoxope eta Xoxopa izeneko zozo bi elkar ezagutu zuten lorategi batean. Erabaki zuten ereinotz hartan habia egitea. Lau zozokumeak jaio zirenean, oso pozik zeuden zozo-aita eta zozo-ama. Baina izugarria gertatu zen: herri hartan bazen azeri gaizto bat, Lukianton izenekoa. Munduko azeririk maltzurrena zen.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Azeriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak