Olentzero-enborra / [testua] Jon Etxebarria "Txontxe" ; [marrazkiak] Malen Amenabar ; [gibel solasa, Xamar] - Etxebarria, Jon (Elkar, 2022)
Amaiur galdezka joan zitzaion amonari: "Zer gertatzen zaio eguzkiari?". Eta beste azalpenik ez zion eman: "Eguzki amandrea zahartzen hasia da". Basora abiatu zen orduan erantzun bila, Mariren lurraldera, akerra eta sugea bidelagun. Haien jarraibideei esker, arbasoen eta naturaren jakinduriaz baliatuta, jakin zuen Amaiurrek zer egin eguzkia suspertzeko. Olentzero-enborra erro sakoneko ipuina da, herri literaturan ernatua, iturri zaharretatik edan eta hitz eta ilustrazio berrietan beste behin loratua.