Kultura zientifikoa : : pentsamendu kritikoa / [koordinazioa, interfazearen maketazioa, ilustrazioak eta multimedia, musika, Irune Oriñuela Gonzalez ; edukiak, lokuzioak eta aholkularitza pedagogikoa, Ana Celaya Eguiguren ; aplikazio informatikoak, interfazearen konfigurazioa, Neftali Sanz Hernando] - Oriñuela Gonzalez, Irune; Zelaia Egiguren, Ana; Sanz Hernando, Neftali (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2022ko deialdia), 2023)
Ikasmaterial hau DBHko 4. mailako eta Batxilergoko lehenengo mailako ikasleei zuzenduta dago, "Kultura zientifikoa" ikasgaia dutenei, hain zuzen ere. Baina gaur egungo gizartearen eraldaketa zientifiko eta teknologikoa dela eta, ikasle orok izan behar du zientziaren ezagutza orokor bat, datozen aldaketei egokitzeko eta erronka berriei aurre egiteko. Horregatik, DBHko eta Batxilergoko edozein modalitateko ikasle guztiek, eta pentsamendu kritikoa sustatu nahi duen edonork, zientziari buruzko berriak eta bestelako informazioa ondo kudeatzeko izugarrizko baliabidea izango dute eskura.