Dendaostetik plazara = De la trastienda a la plaza - Arrieta Idiakez, Francisco Javier; Arrieta Idiakez, Pilar; Uskola Urruzuno, Antxon; Bengoetxea, Kaiet (Ondarroa. : F. Javier Arrieta, 2023)
Zortzi kontakizunez osatutako liburua dakarkigute, tokiko komertzioa eta ostalaritza bultzatzeko helburuarekin. Sentimenduz, kolorez eta errealitatez jantzitako lana eskaintzen digute egileek. Jorratu dituzten gaien artean dira ekonomia zirkularra, digitalizazioa, elkartasuna, lan-baldintzak, ekintzailetza, immigranteen ekarpena, bertatik bertarako ekonomia eta zeliakoen egoera. Halaber, han-hemenka, tarteka, Euskal Herriko historiari, kulturari, arteari, kirolari eta mitologiari ere begiratu diote. Halatan, kontakizunetan, modu batera edo bestera, posible da Txomin Agirre, Unamuno, Pío Baroja, Oteiza eta edozenbat euskal musikari aurkitzea. Baita Anbotoko Mari bera ere. Ildo beretik, sarritan iraganak eta orainak bat egiten dute, etorkizunera begiratzeko beti. Horrela agertzen dira balearen arrantza, artzain euskaldunak, baserriko bizimodua, neska futbolariak, zesta-puntaren historiari lotutako kontuak, euskal komunitarismoa...
Liburu hau Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak finantzatu du.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin testu bera behekoz gain gaztelaniaz
Keywords: Ekonomia zirkularra; Garapen jasangarria; Baliabide digitalak; Monografiak