RUR : robot lantegia / Karel Capek ; hitzaurrea, Juan Ignacio Pérez Iglesias ; aurkezpena eta itzulpena, Xabier Monasterio ; irudiak, Izaskun Araluzea - Capek, Karel (1890-1938) (Laburki (Testu Zaharrak), 2023)
Zientzia-fikziozko lehen antzezlana. Robot hitza obra honetarako asmatu zen. Gizakien eta roboten arteko harreman gatazkatsuak. Ehun urte geroago gaurkotasuna galdu ez duen distopia