Bioetika eta etika medikoa medikuntzako ikasleentzat = Bioética y ética médica para estudiantes de medicina - Marijuán Angulo, Mª. Isabel; Gabilondo, Nahikari; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Elhuyar Fundazioa (Bilbao : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2016)
Eskuliburu hau Euskal Herriko Unibertsitateko Medikuntza eta Erizaintza Fakultateak ematen duen Etika Medikoko apunteen bilduma bat da. Bertan Bioetikako ezagutza zati bat jasotzen da, hain zuzen, Boloniako Planak Europa Batasuneko Goi-Mailako ikasketetarako europar esparrura egokitzea xede duen proiektuaren ondorioz derrigorrezko bihurtu den ikasgai honen materia. Helburu nagusia ikasleek eskuliburu bat izatea da, Unibertsitateko bi hizkuntza ofizialetan, praktika klinikoaren egokitasunaz beharrezko diren ezagutzak jaso eta hoietaz pentsatu dezaten. Eskuliburuaren antolaketak Bioetika klinikoaren estruktura bera mantentzen du, modu egoki batean, lehen hurbilketa bat egin dezaten: bioetikaren historia, oinarrizko planteamenduak eta metodologia, asistentziazko harremanetako etika, bizitzaren hasieraren alderdi etikoak, bizitzaren amaieraren alderdi etikoak eta, azkenik, gizakiekiko ikerketaren alderdi etikoak.
Bibliografia: 156. or.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Bioetika; Etika medikoa; Monografiak