Desagertutako Bilbo - López Simón, Iñigo; Martinez de Marigorta, Leire (El Papiol (Bartzelona) : Efadós, 2024)
Industria iraultzaren ondoren, betiko aldatu zen Bilbo. Harresiak galdu, eta itsasadarraren ertzetan zehar hedatu zen. Hainbat aldaketa bizi izan zituen hiriak, baina horixe izan zen sakonenetako bat. Liburu honetan lekukotzea grafiko ugari bildu dira, XIX. mende erdialdetik XX. mende hasierara bitartean azaleratu zen hiri industrialaren isla. Kai eta azoketako jarduera fenetikoa ikusiko dugu, baita Alde Zaharreko eta Zabalgune aberatseko eguneroko bizitza ere. Itsasadarraren zeharreko bidaia, inoiz itzuliko ez de Bilbon barrena.
Bilbao desaparecido
Keywords: Bilbo -- Historia -- Argazkiak; Bilbo -- Deskribapenak; Monografiak