Arian-arian eszenatokian (ikasegoera) - Elorriaga Urrutia, Lore Miren; IRALE (Artazugoikoa) (Bilbo : Irale, 2024)
Lan hau bi pasioren emaitza da: bata, arte eszenikoena, eta, bestea, euskararena. Batetik, ikasleak bere burua hobeto ezagutzen lagunduko dion tresna garrantzitsua izango du esku artean; bestetik, euskararen adierazpen-gaitasunean eragingo diona. Arte eszenikoa teknika egokien bitartez nerabearen dimentsio guztiak abian jartzen dituen artea da. Ikaslearen nortasuna eraikitzeko, identitate propioa osatzeko, eta errealitatea ulertzeko baliabiderik egokiena izan daiteke. Gainera, Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako laugarren mailako ikasgaiek hurrengo ikasturteko ikasgaiak hautatzen laguntzen diete, Arte Eszenikoak ikasgaiak besteak beste.
Bibliografia: 73. or.
DBH, 4. maila
Keywords: Ahozkotasuna; EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Unitate didaktikoak; Ikasegoerak