Haragi kolore - Bela-Lobedde, Desirée; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbo : Mezulari, 2024)
Itsasoa urdin kolorekoa da, baina tonu asko ditu. Eta haragi kolore bakarra existituko ez balitz? Iritsi da eskolara joateko lehen eguna eta koloreak ilusioz beteta daude: margoen kaxatik atera eta umeen marrazkiak koloreztatzeko aukera izango dute! Hori Kolorek udako eguzkia margotuko du, Urdin Kolorek itsasoa eta olatuak irudikatuko ditu, Gorri Kolorek munduko autorik azkarrena... Eta Haragi Kolorek? Istorio maitagarri honen bidez, etxeko txikienek mila eta bat azal kolore daudela ikasiko dute, errealitateak ezainbeste kolore. Dessirée Bela-Lobeddek idatzi du, "Ser mujer negra en España" liburuaren egileak. Ipuin honekin umeak tolerantzian heziko dira, eta ikasiko dute azken finean denok garela berdinak desberdintasunean.
5 urtetik aurrera (urdina)
Color carne
Keywords: Tolerantzia; Kultura-aniztasuna; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak