Herritarren zientzia, IoTetxea - Jimeno Badiola, Mercedes; Álvarez de Eulate San José, Nora; Uralde Fernandez, Maider; Orbegozo Portu, Aiala (Donostia : Mercedes Jimeno Badiola, 2025)
IoTetxea proposamen didaktiko bat da, zeinetan ikasleek IoT (Internet of Things) teknologia erabiliz ikasteko aukera duten, proiektuen bitartez alderdi teorikoak eta praktikoak uztartuz. Teknologia eta joera berriak ikaskuntza-prozesuetan txertatzea bilatu da, ikasleentzat erakargarriagoa eta hurbilagoa izan dadin eta horrela haien motibazioa susta dadin. Ikastetxean edota etxean egin daitezkeen proiektuak dira, eta talde-lana, ikerketa eta hausnarketa sustatzea dute helburu. Material hauek herritarren zientzia-kontzeptuaren barruan kokatu daitezke; izan ere, Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako ikasleek lantzeko prestatu dira, betiere irakasle baten laguntzarekin; arazoak identifikatzea, baliabideak partekatzea, gaiak proposatzea, datuak biltzea eta aztertzea eta zabaltzen laguntzea dute helburu.
DBH, 3. eta 4. mailak
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA Digitala, 2023ko deialdia)
2025/01/08
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI); Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak