Euskal literatura XX. mendean - Kortazar, Jon; Aierbe, Axun (1968-2008) (Zaragoza : Prames-Las Tres Sorores, 2003)
"Euskal Literatura XX. mendean" liburu dugu izenburuak berak ongi adierazten duen bezala, XX. mendeko euskal literaturaren -eta jakina, joeren, egileen eta hauen idazlanen- historia, azterketa eta kritika. XX. mendeko literatura alderen alde zeharkatuz, gure artean argitara eman diren genero guztietako literatura-lanak eta horien egileak banan-banan hartu, ahal den neurrian joera, giro edo talde baten baitan kokatu eta azterketa eta kritika egin dizkigu liburu honen egileak. Zalantzarik gabe, XXI. mendearen atarian gaudenean, ezinbesteko erreferentzia-lana dugu amaitzear den XX. mendeaz, mende osoaren ikuspegi betea eman baitigu egileak. Aurrerantzean atzerantz begiratzeko beharko dugun ispilua eskaini eta ipini digu eskuetan.
Bibliografia: 310.-334. or.
Eusko Jaurlaritzaren Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Euskal literatura- -- Historia eta kritika -- XX. m; Monografiak